Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a declarat, cu privire la scandalul legat de o posibila suspendare a platilor la Pilonul II de pensii, ca toate "scenariile" vehiculate in ultimele zile nu fac decat sa produca „efecte negative” in ceea ce priveste costurile la care se imprumuta Ministerul de Finante. De asemenea, Teodorovici a dat asigurari ca Executivul actioneaza „pentru binele romanilor”, fie ca e vorba de pensii, fie de salarii, scrie Digi24.

Ministrul de Finante a admis ca analiza pe Pilonul II de pensii se face la Ministerul Muncii, unde se lucreaza in colaborare cu alte ministere. „Se lucreaza la Ministerul Muncii, impreuna, desigur, cu colegi de la alte ministere, Finante si alte institutii implicate”, a aratat Teodorovici.

Intrebat daca este posibil sa se suspende, pe un termen de sase luni, plata contributiilor la Pilonul II de pensii, ministrul a raspuns: „Si doamna prim-ministru si domnul presedinte Dragnea au spus foarte clar ca este un moment in care se face o analiza, o discutie pe toate posibilele scenarii. Ceea ce va iesi din aceasta discutie cu siguranta va fi un mecanism care sa fie atractiv pentru cei care contribuie. Este prematur sa discutam inainte sau sa facem fel de fel de scenarii”.

In continuare, Teodorovici a sustinut ca scenariile vehiculate in ultimele zile produc „efecte negative”. „Orice astfel de scenarii, din pacate sustinute de oameni care habar nu au de ceea ce e normal, corect si de ceea ce Guvernul lucreaza, produce efecte negative in costul de imprumut pe care Ministerul de Finante trebuie sa le plateasca in piata”, a declarat ministrul de Finante.

„Acest Guvern in mod sigur, categoric si fara echivoc, nu face decat sa actioneze pentru binele romanilor. Ca e pensie, ca e salariu, ca este orice vreti dumneavoastra. Mai simplu de atat nu se poate”, a mai sustinut Teodorovici.

Citeste si:
Citu: Teodorovici stia din aprilie ca deficitul va ajunge la 4%
Florin Citu: Eugen...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Citu: PSD nu avea nicio intentie sa aplice legea pensiilor in 2020