Revolut

( Iti prezentam mai sus un video in care, prin intermediul aplicatiei, am realizat un transfer dintr-un in lei intr-un cont in euro la un curs valutar interbancar)

Revolut este un startup fintech cu sediul in Londra, fondat la jumatatea anului 2015 de catre Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko. Acesta ofera o aplicatie de mobile banking disponibila si utilizatorilor din tara noastra, a carui numar a depasit 30.000.

Aplicatia poate fi descarcata de pe Google Play Store sau Apple Store. Deschiderea unui cont este gratuita si dureaza in jur de 5 minute, in care va trebui sa parcurgeti o serie de pasi precum introducerea adresei, fotografierea unui act de identitate, realizarea unui selfie sau incarcarea contului cu 50 de lei dintr-un cont curent detinut la o banca, pe care il inregistrati in aplicatie.

Dupa realizarea contului, puteti opta pentru utilizarea unui card virtual sau va poti comanda unul fizic, operatiune ce va va costa 5 lire sterline. De asemenea, poti opta pentru un cont premium, al carui cost perceput este de 6,99 lire sterline lunar. Iti prezentam optiunile la care aveti acces, atat in cazul contului standart cat si in cazul celui premium:

Revolut - Standart - Gratuit

  • Cont curent in Marea Britanie
  • Cont de Euro cu IBAN Gratuit
  • Curs de schimb interbancar
  • Transferuri bancare gratuite in 25 de valute (acestea dureaza cateva zile)
  • Retrageri ATM gratuite pana la 200 euro / 200 lire sterline (sau echivalent)

Revolut - Premium - 6,99 lire sterline pe luna

  • Cont curent in Marea Britanie
  • Cont de Euro cu IBAN gratuit
  • Curs de schimb interbancar
  • Transferuri bancare gratuite in 25 de valute
  • Retrageri ATM gratuite pana la 400 de euro / 400 lire sterline (sau echivalent)
  • Transferuri valutare nelimitate
  • Carduri Revolut Premium gratuite
  • Asigurare medicala gratuita cand calatoresti
  • Livrare gratuita a cardului oriunde in lume
  • Suport pentru clienti 24/7
  • Promotii Premium exclusive
  • Carduri virtuale gratuite de unica folosinta

Important de precizat, contul de Revolut il poti alimenta prin intermediul optiunii Top Up, prin care, practic, transferi gratuit fonduri, dintr-un cont curent pe care il ai la o banca, in aplicatie. De asemenea, se poate seta viramentul direct in contul de IBAN de Marea Britanie, cele din Romania urmand a fi lansate in lunile urmatoare, conform informatiilor oferite de catre reprezentantii startup-ului.

In cazul transferurilor, intre clientii Revolut sunt instante, iar catre conturile bancare acestea dureaza cateva zile. In aplicatie mai gasiti o serie de functii precum cea de direct debit, de cumparare criptomonede sau de asigurare a dispozitivului.

Pago Plateste

( Iti prezentam mai sus un live facut cu Adrian Cighi, unul dintre fondatorii aplicatiei, in care puteti vedea cum functioneaza aplicatia)

Pago Plateste este o aplicatie de plati lansata in septembrie anul trecut prin care iti poti achita facturile emise de furnizorii de servicii integrati in portofolliul acestora sau reincarca cartelele de telefonie.

Sunt peste 70 de furnizori de servicii inregistrati in acest moment in aplicatie, de la cei de energie electrica, TV, internet & telefonie Fixa pana la cei de apa si canalizare.

Aplicatia o poti descarca de pe Google Play Store sau Apple Store. Crearea unui cont se poate face prin intermediul unei adrese de email sau a contului de Facebook. Dupa crearea contului, selecteaza furnizorul catre care doresti sa faci plata si poti introduce datele contului online pe care il ai la acesta sau scana codul de bare de pe factura pentru a achita.

Prin intermediul aplicatiei poti primi notificari privind facturile scadente sau poti accesa istoricul platilor realizate.

Volt

Volt

Aplicatia a fost lansata anul trecut in urma unei investitii de 200.000 de euro, in parteneriat cu MasterCard si Libra Internet Bank. Aceasta iti permite sa realizezi transferuri de bani instant din si catre orice card bancar emis in Romania, direct de pe smartphone.

Prin intermediul aplicatiei poti transfera pana la 500 de lei lunar fara a ti se aplica vreun comision. Dupa depasirea acestei sume, vei plati 1% din valoarea tranzactie, indiferent de suma transferata, dar niciodata mai mult de 3 lei, conform precizarile facute de reprezentantii companiei.

Aplicatia poate fi descarcata de pe Apple Store sau Google Play Store. Crearea contului poate fi facuta prin introducerea unei adrese de email sau a contului tau de Facebook. In urma crearii contului trebuie sa introduceti datele contului bancar de pe care doriti sa transferati fonduri.

Transferul se realizeaza prin selectarea din agenda telefonului a contactului catre care doriti sa trimiteti banii. Acesta trebuie sa aiba aplicatia Volt instalata pentru a putea incasa suma. De asemenea, transferul se poate face si intre cardurile proprii.

Sursa foto: By Billion Photos / Shutterstock.com