Indicele ROBOR scade pe 4 dintre cele 8 intervale in sedinta de astazi, 3 decembrie, insa printre aceastea nu se afla si ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila.

ROBOR overnight a scazut astazi cu 0,02 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, de la 2,32% pe an la 2,30% pe an, aceeasi scadere fiind inregistrata si de ROBOR la 2 zile, de la 2,33% pe an la 2,31% pe an, in timp ce ROBOR la o saptamana a scazut cu 0,03 puncte procentuale, de la 2,45% pe an la 2,42% pe an, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

ROBOR la 6, 9 si 12 luni si-au pastrat aceeasi valoare inregistrata in sedinta anterioara, respectiv 3,36% pe an, 3,45% pe an si 3,54% pe an.

ROBOR la 3 luni, singurul indice care creste in sedinta de astazi

ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza majoritatea creditelor in lei cu dobanda variabila, a crescut in sedinta de astazi cu 0,02 puncte procentuale fata de sedinta anterioara, situandu-se la 3,11% pe an.

Ultimul imprumut de lichidati acordat de Banca Nationala a Romaniei jucatorilor din piata, masura ce influenteaza evolutia dobanzilor, prin operatiuni repo pe o saptamana a avut scadenta pe data de 3 decembrie, finantarea ridicandu-se la 10,23 miliarde de lei.

Citeste si:
Cum au evoluat restantele romanilor la credite in ultima luna
Restantele romanilor la...

Sursa foto: By Dragos G / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dupa ce s-au "ars" cu dobanzi de 800% la credite, danezii iau masuri