Investitorii continua sa pompeze sume importante in industria FinTech la nivel global, dovada fiind cifrele din raportul CB Insights referitoare la evolutia acestui sector in cel de-al doilea trimestru din 2019.


Peste 8,3 miliarde de dolari au adunat jucatorii din industria FinTech de la investitori in cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu peste 1,5 miliarde dolari mai mult decat in primele 3 luni din 2019. Finantarea a fost puternic alimentata de cele 25 de runde a caror valoare a depasit 100 de milioane de dolari, majoritatea mergand catre startup-uri FinTech aflate in stadii avansate de dezvoltare, respectiv Serie D si Serie E+.

sursa foto: Raport CB Insights

Per total, in primele 6 luni ale acestui an, valoarea investitiilor facute in jucatorii din Europa (1,55 miliarde de dolari) a fost mai mare decat cea a investitiilor orientate catre Asia(1,094 miliarde de dolari), continent unde gigantul Ant Financial, parte a grupului Alibaba, ridica singur 14 miliarde de dolari de la investitori in trimestrul 2 al anului trecut.

In ceea ce priveste numarul tranzactiilor, acesta a fost mai mic in cel de-al doilea trimestru din acest an, comparativ cu anteriorul, respectiv 367 versus 471. Per total, in primele 6 luni ale acestui an, valoarea totala a investitilor in sectorul FinTech s-a ridicat la 15,1 miliarde de dolari.

O "herghelie" de unicorni: 48 de startup-uri sunt evaluate la peste 1 miliard de dolari

Numarul startup-urilor FinTech intrate in categoria "Unicornilor", business-uri a caror valoare a depasit 1 miliard de dolari, a ajunst la 48, 7 dintre ele ajungand pe lista in urma evolutiilor din cel de-al doilea trimestru al acestui an.

sursa foto: Raport CB Insights

Dintre jucatorii prezentati in raportul CB Insights, pe piata din Romania se regasesc nume precum:

  • Revolut (peste 6 milioane de utilizatori la nivel global si o evaluare de 1,7 miliarde de dolari)
  • TransferWise ( peste 4 milioane de utilizatori la nivel global si o evaluare de 3,5 miliarde de dolari)
  • Monese (peste 1 milion de clienti la nivel global)

Printre fondurile de investitii care si-au manifestat cel mai mare interes pentru industria FinTech in ultimul an (Q2 2018 - Q2 2019) se numara 500startups, a16z, Ribbit Capital, Accel, Salesforce ventures. QED Investors si flourish.

Sursa foto: By S_Photo / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri