Banca Comerciala Romana (BCR) a preschimbat, in cadrul procesului de denominare a monedei nationale, pe parcursul lunilor decembrie 2006 si ianuarie 2007, peste 6.500 miliarde de lei, din moneda veche (ROL) in moneda noua (RON), a anuntat banca intr-un comunicat.

"Conform estimarilor, circa 60% din numerarul retras de pe piata, prin intermediul bancilor, s-a facut prin BCR, care sub acest aspect a avut o contributie deosebita in succesul denominarii", se arata in comunicatul bancii.

In decembrie 2006, BCR a preschimbat aproape 5.120 miliarde lei vechi (ROL), echivalentul a 512 milioane lei (RON), iar in ianuarie 2007 peste 1.425 miliarde lei vechi (ROL), echivalentul a 142,5 milioane lei (RON).

"Operatiunea de retragere din circulatie a reprezentat pentru BCR un efort logistic apreciabil concretizat in colectarea, sortarea si ambalarea a sute de milioane de bancnote si monede si remiterea lor catre Banca Nationala a Romaniei, fara ca banca sa perceapa or sa incaseze vreun comision de la clientii sai", au mentionat reprezentantii BCR.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala, fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 13 miliarde euro. Banca are 477 sucursale si agentii in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. BCR pune la dispozitia clientilor servicii de internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de bancomate (ATM) de peste 1.300 si 10.000 de aparate de plata cu cardul la comercianti (POS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Modernizarea tehnologica, un risc pentru bancile care fac oricum bani