Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat regulamentele pentru instrumentele derivate si au discutat posibilitatea listarii institutiei si consolidarii acesteia prin preluarea unor burse din regiune

Reprezentantii caselor de brokeraj actionare la BVB au aprobat Cartea a doua a Codului Bursier care reglementeaza tranzactionarea instrumentelor derivate. Conducerea institutiei spera ca acest tip de valori mobiliare sa fie introduse la tranzactionare in in prima jumatate a anului 2007. Actionarii au mai aprobat si au aprobat comisioanele pe care le vor percepe pentru tranzactiile cu instrumente derivate.

Actionarii au fost informati in legatura cu un studiu efectuat de specialistii BVB cu privire la o eventuala listare a institutie la cota proprie. "Prezentarea acestui studiu a dus la discutii de principiu. Am impartit actionarilor un chestionar pentru a vedea opinia fiecaruia si in urma concluziilor care vor rezulta dupa analizarea chestionarelor vom decide daca introduce acest subiect pe ordinea de zi a adunarii generale de bilant de la inceputul lunii mai", a declarat directorul Elda Invest si membru in Consiliul de Administratie (CA) al BVB, Adrian Manaila.

Majoritatea actionarilor a fost de acord cu listarea institutiei la BVB, dar trebuie mai intai sa isi indeplineasca planul de consolidare. O eventuala listare ar putea avea loc peste doi ani, a mentionat presedintele Broker Cluj si membru in CA, Petru Prunea.

Actionarii Bursei au discutat si despre o eventuala crestere a capitalului BVB prin preluarea unor burse din regiune. Prunea a declarat citat de NewsIn ca nu este exclusa o eventuala preluare a burselor din Sofia sau Lubliana, dar ca aceastea sunt doar discutii de principiu in acest moment. "Nu vrem sa fim cumparati ca o bursa mica. Trebuie mai intai sa ne dezvoltam pentru a putea avea colaborari cu marile burse europene de pe pozitii asemanatoare", a precizat presedintele Broker Cluj.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| BNR reduce dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale
Setari Cookie-uri