Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat regulamentele pentru instrumentele derivate si au discutat posibilitatea listarii institutiei si consolidarii acesteia prin preluarea unor burse din regiune
Reprezentantii caselor de brokeraj actionare la BVB au aprobat Cartea a doua a Codului Bursier care reglementeaza tranzactionarea instrumentelor derivate. Conducerea institutiei spera ca acest tip de valori mobiliare sa fie introduse la tranzactionare in in prima jumatate a anului 2007. Actionarii au mai aprobat si au aprobat comisioanele pe care le vor percepe pentru tranzactiile cu instrumente derivate.

Actionarii au fost informati in legatura cu un studiu efectuat de specialistii BVB cu privire la o eventuala listare a institutie la cota proprie. "Prezentarea acestui studiu a dus la discutii de principiu. Am impartit actionarilor un chestionar pentru a vedea opinia fiecaruia si in urma concluziilor care vor rezulta dupa analizarea chestionarelor vom decide daca introduce acest subiect pe ordinea de zi a adunarii generale de bilant de la inceputul lunii mai", a declarat directorul Elda Invest si membru in Consiliul de Administratie (CA) al BVB, Adrian Manaila.

Majoritatea actionarilor a fost de acord cu listarea institutiei la BVB, dar trebuie mai intai sa isi indeplineasca planul de consolidare. O eventuala listare ar putea avea loc peste doi ani, a mentionat presedintele Broker Cluj si membru in CA, Petru Prunea.

Actionarii Bursei au discutat si despre o eventuala crestere a capitalului BVB prin preluarea unor burse din regiune. Prunea a declarat citat de NewsIn ca nu este exclusa o eventuala preluare a burselor din Sofia sau Lubliana, dar ca aceastea sunt doar discutii de principiu in acest moment. "Nu vrem sa fim cumparati ca o bursa mica. Trebuie mai intai sa ne dezvoltam pentru a putea avea colaborari cu marile burse europene de pe pozitii asemanatoare", a precizat presedintele Broker Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri