Subsidiara pentru credite de consum a a Bancii Transilvania, BT Direct IFN, a realizat anul trecut un profit net de 2,4 milioane lei care va fi folosit in cea mai mare parte pentru capitalizarea companiei, potrivit unei hotarari a actionarilor publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Astfel, actionarii au hotarat, intr-o sedinta ordinara din 28 februarie, sa distribuie 133.701 lei din profitul anului trecut pentru rezerve statutare si 2,28 milioane lei pentru capitalizare.

Intr-o sedinta extraordinara tinuta in aceeasi zi, actionarii BT Direct IFN au decis majorarea capitalului social al companiei cu 2,3 milioane lei pana la 18,7 milioane lei.

Citeste si:

BT Direct IFN are ca administrator unic pe Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, institutie care detine 93,699% din capitalul social al BT Direct IFN. Ceilalti actionari sunt alte societati din grupul Transilvania: BT Investments, cu 6,3% din actiuni, BT Leasing Transilvania IFN, BT Logistic IFN si BT Management IFN, fiecare cu cate 0,00006% in capitalul social al companiei.

BT Direct IFN ofera finantari persoanelor fizice pentru achizitia de bunuri de folosinta indelungata cu sume cuprinse intre 500 lei si 16.000 lei.