Euroins a plătit 3,6 mil. lei vătămări corporale victimelor unui accident rutier

Compania de asigurări Euroins România a plătit în primul trimestru al anului peste 400 de milioane de lei pentru toate despăgubirile auto și vătămările corporale. Cea mai mare daună plătită de companie se ridică la 3,6 milioane de lei, pentru vătămările corporale survenite în urma unui accident rutier, petrecut în Vestul Europei, între un automobil și un microbuz.

La începutul acestui an, societatea de asigurări a început un proces de repoziționare pe piața autohtonă, prin diversificarea polițelor de asigurare și digitalizare.

În vederea scăderii expunerii pe piața RCA, Euroins România a actualizat un produs de asigurare a accidentelor, „Prima mea poliță”, care se concentrează asupra copiilor și a accidentelor care apar pe măsură ce tinerii cresc. Totodată, compania și-a actualizat produsele non-RCA, începând cu serviciile de asistență rutieră, start casco și polițe de sănătate.

Astfel, numărul de polițe RCA vândute de Euroins România a scăzut, în timp ce volumul daunelor plătite a crescut. În 2021 Euroins a înregistrat peste 60.000 de dosare de daună și a plătit pentru toate reparațiile auto și vătămările corporale peste 400 de milioane de lei.

Relansăm „Prima mea poliță”, o asigurare pentru accidente, care se concentrează asupra copiilor și a accidentelor care apar pe măsură ce ei cresc. De asemenea, colaborăm cu varii furnizori în oferirea de produse de asistență medicală și rutieră, serviciile devenind active fără intervenția Euroins. Am adoptat termeni și condiții noi pentru produsul Casco, am extins inclusiv rețeaua de ateliere auto partenere în toată țara.

Citeste si:
ASF, control inopinat la Euroins și amenzi URIAȘE! Asigurătorul...
ASF, control inopinat la...

- Tanja Blatnik, directorul general al Euroins România -

Auditul financiar a fost realizat de Grant Thornton, una dintre cele mai mari organizații mondiale de audit și consultanță financiară. În urma măsurilor întreprinse de conducere și acționari în 2020, acoperirea cerinței de capital de solvabilitate, în temeiul directivei SII, ajunge la 118,5%, iar acoperirea cerinței de capital minim este de 278,4%. Astfel, compania respectă toate cerințele legale.

Sursa foto: ESB Professional

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri