Dragos Cinca, presedintele retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International SA (FLA), a vandut luni inca 4,38% din capitalul social al grupului, pentru suma de 12,6 milioane lei (3,76 milioane euro), potrivit raportarilor remise marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Presedintele grupului, si actionarul cu cea mai mare participatie, a vandut un pachet cumulat de 34,1 milioane actiuni, la pretul de 0,37 lei pe titlu.

Un pachet de actiuni, reprezentand 5,11% din capitalul retailerului de electronice si electrocasnice Flamingo International SA (FLA), s-a transferat pe luni pe platforma Bursei de Valori Bucuresti (BVB), prin tranzactii speciale si comune, pentru suma de 14,73 milioane lei (4,4 milioane euro).

Au fost transferate 39,83 milioane actiuni Flamingo, la pretul de 0,37 lei, in valoare totala de 14,73 milioane lei, din care 18,6 milioane actiuni au fost transferate prin trei tranzactii speciale, iar 21,23 milioane titluri au fost transferate prin intermediul a 62 de tranzactii comune (pe segmentul regular).

Cotatia de 0,37 lei pe actiune corespunde unei capitalizari a Flamingo International de 288,25 milioane lei (86 milioane euro). Aceste transferuri fac parte dintr-un lung sir de vanzari de pachete importante ale Flamingo. in total, in acest an, s-au transferat din partea persoanelor initiate peste 36% din capitalul social al Flamingo.

Dragos Cinca a mai vandut vineri 6,74% din capitalul social al grupului, pentru suma de 19,4 milioane lei (5,8 milioane euro). Dragos Cinca a vandut 52,5 milioane actiuni Flamingo, la pretul de 0,37 lei/titlu, in valoare totala de 19,4 milioane lei.

Un pachet de 49,5 milioane actiuni, reprezentand 6,35% din capitalul social al Flamingo International SA (FLA), a fost transferat vineri pe platforma Bursei de Valori Bucuresti (BVB), prin patru tranzactii speciale in valoare totala de 18,3 milioane lei (5,45 milioane euro).Restul actiunilor, trei milioane, au fost transferate pe piata tranzactiilor comune (segmentul regular).

Pe 28 februarie, Bank Austria Creditanstalt a raportat o detinere de 14,53%, dupa vanzarea a 3,9% din actiunile Flamingo, pentru suma de 10,64 milioane lei (3,2 milioane euro). in ultima luna, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a raportat vanzarea a 15,84 milioane actiuni, reprezentand 2% din capitalul social al Flamingo International, ceea ce reduce pana la 12,53%, participatia BA-CA la Flamingo.

Tot la sfarsitul lunii februarie, Flanco Holding a anuntat vanzarea unui pachet de 14,44% din capitalul social al companiei Flamingo International in urma unei tranzactii speciale, in valoare totala de 36 milioane lei (10,7 milioane euro).

Flamingo International SA a afisat pe 2006 o pierdere de 12,9 milioane lei, din cauza consolidarii grupului dupa preluarea companiei Flanco, dupa ce in anul precedent compania a obtinut un profit de opt milioane lei. Cifra de afaceri a companiei a scazut cu 6,3% pana la 193,7 milioane lei fata de anul anterior, cand a afisat afaceri de 206,8 milioane lei.

Capitalul social al companiei este de 77,9 milioane lei, divizat in 779 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalul actionar al companiei este Dragos Cinca, detine in urma acestor raportari un pachet de aproape 29% din capitalul social, iar fondul de investitii QVT detine 10,22%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri