Raiffeisen Bank Romania va elimina obligativitatea avansului pentru credite doar in cazul tranzactiilor imobiliare foarte mari si pentru clientii cu un scoring foarte bun si cu care banca are o relatie de colaborare, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele si directorul general al institutiei de credit, Steven van Groningen.
"In mod concret, nu vom acorda niciodata un avans zero pentru un client care vrea sa isi cumpere o masina sau o casa", a enuntat van Groningen. Potrivit sefului Raiffeisen, banca a depus deja la BNR noile norme de creditare, fara a primi inca un raspuns.

Reteaua Raiffeisen Bank Romania a ajuns la 300 de unitati, iar banca intentioneaza sa o dezvolte pana la aproximativ 370 la finele acestui an si sa ajunga la peste 400 in anii urmatori.

Banca va extinde in acest an reteaua de unitati specializate, din care fac atat parte centrele operationale de afaceri pentru companiile mari, cat si serviciul Raiffeisen Exclusive, serviciu destinat persoanelor cu multi bani, a anuntat vicepresedintele bancii, Razvan Munteanu.

Banca va deschide in 2007 noi centre operationale de afaceri pentru companiile mari (corporate) in Cluj Napoca, Constanta si Bucuresti, in prezent fiind deja operationale patru astfel de centre in Brasov, Iasi, Timisoara si Craiova.

De asemenea, Raiffeisen Bank Romania va extinde serviciul Raiffeisen Exclusive, lansat in 2006 si adresat clientilor cu disponibil in cont de peste 40.000 euro. in prezent, un astfel de serviciu este disponibil in numai Bucuresti, insa vor fi deschise alte trei centre in capitala si cate unul in Brasov, Constanta, Timisoara si Iasi.

Raiffeisen Bank Romania urmeaza sa mai deschida centre de credite imobiliare "Casa Ta" in localitatile Pitesti, Cluj Napoca, Targu Mures si in Brasov. in prezent banca dispune de doua centre de credite imobiliare in Bucuresti, unul in Constanta si unul in Timisoara.

Banca mizeaza si pe canale de distributie electronice. Reprezentantii bancii au anuntat ca p rin serviciul Raiffeisen Online au fost facute tranzactii de peste 5,5 milioane euro pana in aprilie 2007, de la sfarsitul lunii mai a anului trecut, cand a fost lansat.

In prezent Raiffeisen Bank Romania are 2,2 mil clienti persoane fizice, 130.000 intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si 5.000 de companii mari (corporate).

Raiffeisen Bank Romania ocupa a treia pozitie din clasamentul bancilor din Romania la sfarsitul anului trecut, cu active de 13,8 miliarde lei (4,09 miliarde euro) si o cota de piata de 8,03%, potrivit datelor bancii centrale.











Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri