Ministerul Finanțelor propune o serie de modificări la Codul de procedură fiscală, printre care și introducerea unei liste a contribuabililor corecți.

Potrivit proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală prezentat de Ministerul Finanțelor, ”organul fiscal central, precum și organul fiscal local, au obligaţia de a publica pe pagina de internet proprie lista contribuabililor care au declarat și au achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care nu au obligații restante.

Lista se va publica trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare.

Procedura de aplicare a prezentului articol se aprobă în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin ordin al preşedintelui ANAF sau, în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotărâre a consiliului local.

La ora actuală, Fiscul public doar liste ale ”rușinii”, cu firmele care au datorii la ANAF. Deși în proiectul de pe site-ul ministerului nu se precizează, și lista buni-platnici ar trebui să conțină doar persoane juridice, deoarece altfel ar încălca GDPR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri