Discuția privind posibilitatea de a evita o poprire a contului bancar de către ANAF, apelând la o bancă 100% digitală precum Revolut, a fost extrem de dezbătută în ultimii 3-4 ani. Subiectul nu a ocolit nici Salt Bank, prima bancă 100% digitală din România, conform declarațiilor oferite chiar de către CEO-ul instituției financiare.

Salt Bank a avut parte de lansarea oficială pe 4 aprilie. Departamentul de suport al instituției financiare, denumit „Care Center”, a avut deja solicitări referitoare la posibilitatea de a le fi poprit contul de către ANAF, în cazul în care au probleme cu Fiscul.

„În Care Center(departament suport clienți Salt Bank n.r.) am primit mesaje prin care am fost întrebați dacă pot fi poprite conturile Salt Bank. Da, pot fi poprite, respectăm toate reglementările, trebuie să ne comportăm corect din toate punctele de vedere. IBAN-urile Salt Bank sunt românești”, precizează Gabriela Nistor, CEO Salt Bank.

Curiozitatea consumatorilor vine după ce în spațiul public s-a creat ideea conform căreia utilizatorii serviciilor financiare oferite de băncile digitale, cum ar fi Revolut, scapă de poprirea conturilor de către ANAF. Revolut a menționat în repetate rânduri că respectă toate reglementările și că este în legătură cu autoritățile statului, iar ANAF preciza pentru wall-street.ro la finalul anului 2022 că a trimis solicitări fiscului lituanian pentru a recupera peste 5 mil. lei de la românii cu datorii(puteți citi AICI materialul complet pe acest subiect).

Salt Bank vrea să angajeze în jur de 100 de persoane anul acesta, o parte dintre ele în departamentul de suport clienți.

„Avem în jur de 200 de oameni în echipă în acest moment. Planul este să ajungem la 300 până la finalul anului. Este posibil să depășim acest număr pentru că numărul de clienți a crescut mai rapid decât ne așteptam”, a precizat Gabriel Nistor.

Vezi AICI ce posturi sunt deja vacante la Salt Bank.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri