Eximbank asteapta notificarea si avizarea Comisiei Europene (CE) a unui mecanism de stabilizare a ratei dobanzii la creditele pe termen mediu si lung, prin care statul poate sa suporte o parte din pierderile de curs valutar inregistrate de exportatori.

„Suntem in procedura de notificare si avizare la Comisia Europeana a mecanismului de stabilizare a ratei dobanzii la creditele pe termen mediu si lung, cunoscut sub numele de CIRR (Commercial Interest Rate of Reference), mecanism prin care statul suporta o parte din pierderile de curs valutar inregistrate de agentii economici exportatori", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

Reprezentantii Eximbank si cei ai Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) au discutat, in cadrul unei intalniri, pe tema greutatilor intampinate de exportatorii romani in conditiile aprecierii accentuate a monedei nationale.

Intalnirea a avut drept scop cunoasterea si intelegerea de catre exportatori a produselor oferite de Eximbank, avand in vedere ca acestea au fost utilizate la un nivel foarte scazut in ultimii 15 ani, cu exceptia bonificatiei de dobanda.

De asemenea, Eximbank a convenit cu membrii ANEIR reluarea discutiilor pe tema „Politei de Asigurare impotriva Riscului Valutar”, produs care a fost sistat anul trecut, la solicitarea unor exportatori.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Reactie a Comisiei Europene in cazul Laurei Codruta Kovesi