OTP Bank Romania deschide o agentie la Slobozia ca parte a strategiei de extindere, care urmareste atingerea unei cote de piata de 4-5% din sectorul bancar, a anuntat institutia.

Strategia OTP Bank prevede un nivel de peste 100 de unitati pana la finalul lui 2007. Banca a incheiat anul trecut cu 66 de sucursale si agentii, iar in primul trimestru al acestui an banca a inaugurat alte unitati in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui, Cluj si Targoviste. OTP Bank Romania detine, in prezent, 74 de sucursale.

OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata, potrivit datelor furnizate de banca.

Banca avea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 1,53% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei. OTP Bank Romania este parte a grupului financiar ungar OTP, care opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
OTP Bank Romania: volumul finantarilor pentru agricultura s-a dublat