Eximbank si ANCS au dorit ca prin acest acord sa contribuie la impulsionarea investitiilor in domenii de inalta tehnologie si cresterea competitivitatii sistemului de cercetare, dezvoltare si inovare.

Prin acest acord, Eximbank Romania s-a angajat sa sustina financiar dezvoltarea si utilizarea serviciilor si tehnlogiilor avansate in economie.

Cresterea competitivitatii economice in perioada post-aderare si reducerea decalajelor economice implica costuri foarte mari pentru cei care doresc sa fie prezenti pe piata unica. In acest context, ANCS si-a propus ca, impreuna cu Eximbank, sa faciliteze accesul la finantarile din fondurile nationale si europene pentru institutiile publice de cercetare-dezvoltare si pentru intreprinderile private.

Operatorii economici pot apela la produsele Eximbank, care sa le faciliteze calificarea proiectelor pentru accesarea de fonduri structurale, sau orice alte finantari menite sa le imbunatateasca competitivitatea.

Citeste si:

"Oferta noastra este orientata catre firmele romanesti din mediul stiintific de cercetare, care contribuie la cresterea perfomantelor prin inovare in toate domeniile prioritare", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

"Folosirea noilor instrumente financiare, ce au ca scop asigurarea resurselor banesti pentru derularea proiectelor declarate castigatoare prin competitie, va duce la absorbtia fondurilor europene, la utilizarea lor eficienta si, in final, la cresterea competitivitatii economice in Romania", a spus presedintele ANCS, Anton Anton.

Eximbank sustine exportatorii romani si sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii. Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior si generand implicit noi locuri de munca.