Banca de Export-Import a Romaniei (Eximbank) si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) au semnat miercuri un acord de parteneriat pentru a accelera absorbtia celor 646 milioane euro din fondurile structurale destinate domeniului cercetarii, au anuntat reprezentantii institutiilor.
Eximbank si ANCS au dorit ca prin acest acord sa contribuie la impulsionarea investitiilor in domenii de inalta tehnologie si cresterea competitivitatii sistemului de cercetare, dezvoltare si inovare.

Prin acest acord, Eximbank Romania s-a angajat sa sustina financiar dezvoltarea si utilizarea serviciilor si tehnlogiilor avansate in economie.

Cresterea competitivitatii economice in perioada post-aderare si reducerea decalajelor economice implica costuri foarte mari pentru cei care doresc sa fie prezenti pe piata unica. In acest context, ANCS si-a propus ca, impreuna cu Eximbank, sa faciliteze accesul la finantarile din fondurile nationale si europene pentru institutiile publice de cercetare-dezvoltare si pentru intreprinderile private.

Operatorii economici pot apela la produsele Eximbank, care sa le faciliteze calificarea proiectelor pentru accesarea de fonduri structurale, sau orice alte finantari menite sa le imbunatateasca competitivitatea.

"Oferta noastra este orientata catre firmele romanesti din mediul stiintific de cercetare, care contribuie la cresterea perfomantelor prin inovare in toate domeniile prioritare", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

"Folosirea noilor instrumente financiare, ce au ca scop asigurarea resurselor banesti pentru derularea proiectelor declarate castigatoare prin competitie, va duce la absorbtia fondurilor europene, la utilizarea lor eficienta si, in final, la cresterea competitivitatii economice in Romania", a spus presedintele ANCS, Anton Anton.

Eximbank sustine exportatorii romani si sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii. Eximbank a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior si generand implicit noi locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri