Cardul "Business Credit Card" poate fi folosit in special pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale, a unor nevoi urgente sau pentru deplasari in strainatate, a declarat directorul directiei IMM, Raiffeisen Bank, Alexandru Ciobanu. El a mentionat ca acest card permite gestionarea limitei de credit, adica se poate stabili suma pe care o poate cheltui un angajat in functie de atributiile si responsabilitatile sale.

Cardul are un nivel maxim de creditare este de 30.000 lei (pentru microintreprinderi) si 70.000 lei (pentru firme medii), dar nu mai mult de 10% din cifra de afaceri medie lunara a companiei, calculata pe baza ultimului bilant pentru anul financiar intreg. Creditul poate fi acordat pe o perioada de 24 de luni, iar la scadenta se poate reanaliza oportunitatea prelungirii valabilitatii, in functie de eligibilitatea clientului.

Suma minima de rambursat este de 10% din suma datorata bancii la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare, iar perioada de rambursare este de 15 zile calendaristice de la data de generare a extrasului de cont. Totodata, perioada de gratie este de pana la 45 de zile, astfel incat acopera ciclul de tranzactionare de o luna in care se efectueaza tranzactiile, precum si cele 15 zile pentru efectuarea rambursarii.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti de retail, dintre care peste 130.000 de IMM-uri si peste 5.000 de companii mari si medii. Banca avea active de 5,097 miliarde euro la finalul lunii septembrie, in crestere cu 9,8% fata de sfarsitul lui 2006.