"Cred ca, in ciuda a ceea ce se intampla in prezent, leul are forta de redresare si, de la un anumit punct, isi va reveni", a spus Isarescu, potrivit NewsIn.

El a adaugat ca leul a avut de suferit atat din cauza turbulentelor internationale, cat si din cauza problemelor interne ale economiei romanesti.

"Au avut loc iesiri de capitaluri volatile, reflectate de ceea ce vedem la Bursa de Valori Bucuresti, dar avem si un fond de slabiciune pentru leu", a adaugat Isarescu.

Declaratiile guvernatorului vin in contextul in care leul a pierdut masiv in ultimel zile fata de euro, culminand cu deprecierea de cinci bani de marti dimineata, pana la cotatii de 3,79 lei/euro, in ton cu pierderile inregistrate si de celelalte monede ale tarilor din regiune si pe fondul caderii burselor internationale.

Atunci cand Banca Nationala a Romaniei a indemnat populatia sa mizeze pe leu s-a referit la evitarea riscurilor valutare, nu la o eventuala apreciere a leului, intrucat "cine mizeaza pe evolutia cursului mizeaza pe o loterie", a mai declarat Isarescu.

Citeste si:

"A miza pe leu inseamna in primul rand a miza pe o moneda care nu aduce riscuri. BNR a subliniat riscurile valutare si s-a referit la diferentialul de dobanda, nu la o apreciere a leului", a continuat seful Bancii Nationale a Romaniei, cu ocazia prezentarii Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Durabila, intr-o sesiune la care a luat parte alaturi de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Isarescu a explicat ca, daca ar fi sa urmam logica acelora care au criticat in ultima vreme indemnul de a paria pe leu, ar fi trebuit ca, anterior, leul sa se intareasca.

"A miza pe intarirea leului inseamna sa mizezi pe o loterie, iar loteria cursului poate fi foarte costisitoare", a completat guvernatorul bancii centrale.

Cititi si Isarescu: Leul se va redresa de la un anumit punct.