Bank Leumi Romania a deschis un nou sediu in Craiova, ca urmare a continuarii politicii bancii de extindere a retelei teritoriale care in prezent numara 37 de unitati, amplasate in importante centre economico-financiare ale tarii, au anuntat reprezentantii bancii.

Unitatea din Craiova este prima pe care Bank Leumi Romania o deschide in acest an, extinderea retelei proprii fiind prevazuta sa se desfasoare pe intreg parcursul anului 2008.

Subsidiara din Romania a grupului financiar israelian Bank Leumi si-a sporit activele de peste doua ori in intervalul septembrie 2006-septembrie 2007, pana la 441,6 milioane dolari (1,05 miliarde lei), ca urmare a triplarii portofoliului de credite.

Grupul israelian Leumi, actionarul majoritar al Bank Leumi Romania, a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar - de 99,27% din actiuni - al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. In prezent, Bank Leumi -Israel detine 99,84% din capitalul social al bancii.