Dolarul a stagnat fata de euro, in contextul in care investitorii asteapta publicarea unor statistici pentru piata muncii din SUA, pentru a vedea daca economia este destul de solida ca sa permita o intrerupere a deciziilor de relaxare a politicii monetare a Federal Reserve, scrie Reuters, preluat de NewsIn.
Euro a stagnat fata de moneda americana la cotatia de 1,5476 dolari/euro.

Dolarul s-a apreciat pana la un maxim al ultimelor cinci saptamani fata de yen, de 105,02 yeni/dolar, inainte de a reveni pana la 104,62 yeni/dolar.

Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a micsorat dobanda de politica monetara pana la 2%, saptamana aceasta, in conformitate cu asteptarile majoritatii analistilor si a semnalat ca urmatoarea decizie de politica monetara va depinde de evolutia economiei si de pietele financiare.

Astfel, atentia jucatorilor de pe piete se indreapta spre statisticile pentru piata muncii din SUA, in contextul in care estimarile anticipeaza ca numarul locurilor de munca s-a diminuat cu 80.000 in aprilie 2008.

O cifra mai mare ar intari asteptarile ca seria de decizii de micsorare a dobanzii cheie a Federal Reserve, inceputa cu opt luni in urma si marcand o scadere totala cu 325 de puncte de baza, sa ajunga la un sfarsit.

O diminuare mai ampla fata de asteptari a numarului de locuri de munca din SUA in aprilie ar putea intrerupe rapid, insa, aprecierea dolarului.

"Comunicatul Federal Reserve a sugerat ca este posibil ca bancherii centrali americani sa se opreasca un timp din relaxarea politicii monetare, ceea ce sustine cursul dolarului", a comentat Roberto Mialich, un strateg pentru piete valutare de la grupul bancar italian UniCredit din Milano, citat de NewsIn.

Traderii au spus ca miscarile de pe piete au fost accentuate de lichiditatea slaba.

"Pe de alta parte, insa, investitorii se asteapta la vesti proaste de pe piata muncii, iar acest lucru ar trebui sa determine o depreciere a dolarului, mai ales fata de euro", a adaugat Mialich.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri