Norma reglementeaza cadrul legal necesar desfasurarii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de catre un alt fond de pensii administrat privat si stabileste reguli privind protectia participantilor in aceasta situatie.

Astfel, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.

Administratorul fondului absorbit va trebui sa transmita, in scris, cu confirmare de primire catre participanti, noile conditii ale prospectului fondului absorbant. Totodata, acesta va trebui sa le comunice participantilor posibilitatea de transfer in decurs de 90 de zile calendaristice, fara penalitati, in cazul in care acestia nu agreeaza noile conditii.

Citeste si:

De asemenea, CNPAS va procesa lunar, nu trimestrial, cererile de transfer aparute in urma unui proces de fuziune intre fonduri.

Pentru fiecare dintre participantii fondului absorbit se va calcula un nou numar de unitati de fond.

Administratorul fondului de pensii absorbit are obligatia de a acoperi din provizionul tehnic eventualele diferente negative intre valoarea activului personal al fiecarui participant care va fi preluat si valoarea garantata prin lege.