CSSPP a aprobat norma privind protectia participantilor la fondurile de pensii administrate privat in cazul fuziunii unor fonduri din pilonul II, prin care contribuabilii se pot muta, fara penalizari, la alt fond de pensii, daca il refuza pe cel absorbant, a anuntat arbitrul pensiilor.
Norma reglementeaza cadrul legal necesar desfasurarii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de catre un alt fond de pensii administrat privat si stabileste reguli privind protectia participantilor in aceasta situatie.

Astfel, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.

Administratorul fondului absorbit va trebui sa transmita, in scris, cu confirmare de primire catre participanti, noile conditii ale prospectului fondului absorbant. Totodata, acesta va trebui sa le comunice participantilor posibilitatea de transfer in decurs de 90 de zile calendaristice, fara penalitati, in cazul in care acestia nu agreeaza noile conditii.

De asemenea, CNPAS va procesa lunar, nu trimestrial, cererile de transfer aparute in urma unui proces de fuziune intre fonduri.

Pentru fiecare dintre participantii fondului absorbit se va calcula un nou numar de unitati de fond.

Administratorul fondului de pensii absorbit are obligatia de a acoperi din provizionul tehnic eventualele diferente negative intre valoarea activului personal al fiecarui participant care va fi preluat si valoarea garantata prin lege.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri