Actionarii Bancii Romanesti, membra a grupului financiar elen National Bank of Greece, au aprobat in 22 mai bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede obtinerea unui profit brut de 56,9 milioane lei (15,5 milioane euro), potrivit hotararii AGA publicata in Monitorul Oficial, relateaza NewsIn.
Astfel, Banca Romaneasca si-a propus sa realizeze venituri de 750,63 milioane lei si cheltuieli de 693,73 milioane lei in acest an, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli.

Anul trecut, Banca Romaneasca a obtinut un profit brut de 8,35 milioane lei, corespunzatoare unor venituri de 1,194 miliarde lei si a unor cheltuieli de 1,185 miliarde lei, potrivit unei hotarari a actionarilor tot din data de 22 mai.

Profitul net de anul trecut, in valoare de 5,55 milioane lei, a fost distribuit de actionari pentru rezerve legale (384.411 lei), alte rezerve (1,85 milioane lei) si ca rezultat reportat negativ provenit din corectarea unor erori fundamentale (3,31 milioane lei).

Actionarii bancii au mai aprobat programul de investitii pentru acest an, caruia ii sunt alocate 67,7 milioane lei (18,45 milioane euro), si programul de activitate al bancii pentru acest an.

"Se imputerniceste consiliul de administratie sa aprobe eventualele deviatii in ceea ce priveste bugetul de venituri si cheltuieli, programul de investitii pentru acest an necesare pentru implementarea programului de activitate propus - si a planului de afaceri propus de catre consiliul de administratie pentru anul in curs", se mai arata in hotararea publicata in Monitorul Oficial.

Actionarii bancii au mai decis alegerea ca membri in consiliul de administratie a bulgaroaicei Anelia Ivanova Kasterlieva si a lui Traian Sorin Halalai, director financiar coordonator al bancii.

De asemenea, actionarii au mai decis prelungirea mandatelor de administratori ai bancii pentru Ioannis Pechlivannidis (presedinte), Agis Leopoulos (vicepresedinte), Petru Rares (membru), Ion Stancu (membru) si Anastasios Lizos (membru).

Banca Romaneasca si-a extins reteaua cu 46 de unitati intre martie 2007 si martie 2008, ajungand la 125 de sucursale si agentii, pe fondul cresterii personalului angajat cu 395, la 1.576 salariati.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.

National Bank of Greece mai controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri