"Cele 40 de milioane de euro, care vor ajunge la IMM prin Banca Comerciala Romana (BCR) si BRD - Groupe Societe Generale sunt destinate investitiilor in domeniul protectiei mediului, sanatatii si securitatii la locul de munca, precum si calitatii produselor", a afirmat reprezentantul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Ea a precizat ca finantarea BERD este completata de fonduri nerambursabile pentru asistenta tehnica destinata elaborarii proiectelor. Aceste fonduri totalizeaza 10,2 milioane euro si sunt puse la dispozitie de catre Comisia Europeana si Guvern, prin Ministrul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL), aportul Romaniei reprezentand 2,55 milioane euro, a precizat Godwin.

Potrivit ministrului dezvoltarii si lucrarilor publice, Laszlo Borbely, vor fi eligibile IMM care activeaza in domenii precum mobilier sau prelucrarea lemnului, electronica si IT, textile, industria alimentara, detergenti si produse cosmetice, piese de schimb sau subcomponente.

Citeste si:

Pentru a fi acceptate, proiectele trebuie finalizate pana la inceputul lunii noiembrie 2009, valoarea maxima a imprumutului plafonandu-se la 500.000 euro, iar scadenta minima a subimprumutului va fi de 18 luni.

Conform reprezentantilor BERD, selectarea bancilor a fost facuta pe baza unor criterii precum puterea financiara, reteaua de sucursale si acoperirea geografica, implicarea in programe de finantare a IMM si disponibilitatea pentru implementarea programelor Uniunii Europene.