Acordul pentru preluare a fost semnat pe 15 iuli si ramane sa fie aprobat de Consiliul Concurentei si de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"Vanzarea HVB BpL reprezinta o decizie strategica a VVB, de a se concentra pe piata germana, acesta fiind pasul logic dupa vanzarea unei banci similare in Cehia, la inceputul acestui an", a declarat membrul directoratului VVB si HVB BpL, Ludwig Roth.

Pe de alta parte, Raiffeisen Bank Romania isi consolideaza astfel prezenta pe segmentul de ecomisire-creditare al pietei.

Citeste si:

"Consideram ca aceasta este o oportunitate pentru noi, de a confirma angajamentul pe termen lung fata de conceptul de economisire-creditare in Romania", a declarat presedintele Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen (foto).

Raiffeisen Bank Romania, Raiffeisen Bausparkasse (Austria) si Bausparkasse Schwäbisch Hall (Germania) au fondat Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) in 2004. RBL administreaza in prezent contracte de economisire-creditare pentru aproximativ 160.000 de clienti, cu o valoare contractuala totala de aproximativ 600 milioane euro. Economiile totale ale clientilor RBL depasesc 70 milioane euro, in crestere cu 20% comparativ cu finalul anului 2006.

HVB Banca pentru Locuinte a fost lansata in septembrie 2005, avand trei actionari: Vereinsbank Victoria Bauspar AG cu 55%, Bank Austria Creditanstalt AG cu 35% si UniCredit Tiriac Bank cu 10%.

La inceputul acestei luni, BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara a grupului BCR, si-a demarat activitatea pe piata din Romania, tintind sa obtina prima pozitie pe segmentul de economisire-creditare in 2008, dupa numarul noilor contracte semnate.