Directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, a spus ca a demisionat de la conducerea companiei, in urma unei decizii pe care a luat-o in urma cu o luna si jumatate, si va activa pe piata de consultanta financiara din aceasta toamna. Noul sef al ING Fond de Pensii va fi actualul director financiar al ING Asigurari de Viata, Emilia Bunea.
Voi deschide o firma de consultanta financiara care va fi activa, cel mai probabil, din aceasta toamna", a mentionat Vasilescu, potrivit NewsIn.

Firma va activa pe doua zone, in sfera pensiilor private, dar si a finantarilor.

"Am luat aceasta decizie in urma cu o luna si jumatate, deoarece sunt foarte obosit dupa acest proiect. In calitate de consultant financiar independent, voi avea propriul program", a adaugat Vasilescu, care a spus ca finalizarea constructiei propriei case este principalul proiect personal pe termen scurt.

Sub conducerea acestuia, ING Fond de Pensii a atras peste 1,25 milioane de clienti, aducand compania pe prima pozitie in piata de profil.

“In ultimii trei ani am avut un program foarte incarcat, nu am reusit sa am un concediu decent. Stiu ca in antreprenoriat va fi cel putin la fel de greu, dar stiu ca voi construi pentru mine”
, a spus, pentru Wall-Street, Vasilescu.

Fostul manager de la ING Fond de Pensii nu exclude intoarcerea la conducerea unei companii din domeniul financiar, in functie de oferta si de profilul companiei.

In toamna anului trecut, Radu Vasilescu declara, pentru Wall-Street, ca pensiile private sunt cea mai importanta provocare din cariera sa. Potivit acestuia, particularitatile unei companii de pensii sunt legate de durata foarte mare a invesitiilor realizate.

“Companiile de pensii investesc resursele atrase pe perioade de minim 7-8 ani. In cazul pensiilor administrate privat aceasta perioada minima este de cel putin 20 de ani. In aceste conditii deciziile legate de investirea banilor trebuie luate cu mult mai multa grija decat in cazul altor institutii financiare”, a spus Radu Vasilescu.

Anterior pozitiei ocupate la ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, in varsta de 43 de ani, a detinut pozitii de conducere in cadrul BRD Sogelease, Citibank si Alpha Bank.

Recent, Bram Boon a parasit functia de conducere a ING Asigurari de Viata, iar pana la numirea unui nou director general, interimatul va fi asigurat de Cornelia Coman, actualul director general adjunct.

Emilia Bunea, actualul director financiar al ING Asigurari de Viata, ar putea fi noul director general al ING Fond de Pensii, daca arbitrului pensiilor private va aproba aceasta propunere, a spus directorul general interimar al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

Anterior pozitiei ocupate la ING, Emilia Bunea a fost director financiar al companiei Interamerican Romania.

"ING Fond de Pensii a trimis deja, spre autorizare catre CSSPP, dosarul pentru avizarea doamnei Emilia Bunea in functia de director general adjunct al ING Fond de Pensii, dupa care va cere avizul si pentru functia de director general", a precizat Coman.

Ea a spus ca aceasta cerere este in curs de avizare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Speram sa nu fie niciun impediment in aceasta numire si sa primim avizul cat mai curand", a adaugat Coman.

La inceputul acestui an, directorul general executiv al Aviva Fond de Pensii, Adrian Allott, a fost inlocuit din functie cu Eugen Voicu, directorul general al Certinvest, firma preluata de Aviva in luna septembrie 2007.

Si Marius Floarea, director general executiv al OTP Fond de Pensii, a demisionat in luna decembrie a anului trecut din toate functiile pe care le ocupa in cadrul companiilor OTP Group. Motivul plecarii sale rezida in abordarea strategica diferita pe care acesta o are referitor la dezvoltarea pe viitor a OTP Group pe piata romneasca. Marius Floarea a fost inlocuit de Calin Matei, membru al directoratului.

De asemenea, Cosmin Paunescu, directorul executiv al societatii slovene de administrare a investitiilor KD Investments, a demisionat anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri