Afacerile din segmentul asigurarilor de sanatate au sporit cu 43% la 5,17 milioane lei in intervalul analizat, aceasta fiind "cea mai agresiva crestere" dintre toate liniile de afaceri oferite de Interamerican, iar nivelul primelor brute subscrise in primul semestru al acestui an ii confera pozitia de lider pe acest segment.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 12% in primele sase luni din 2008 fata de perioada similara a anului trecut, pana la 18,41 milioane lei. Asigurarile de viata cu componenta investitionala au inregistrat o crestere de aproximativ 16%.

Cat priveste asigurarile generale, volumul de prime brute subscrise pe acest segment in primul semestru din 2008 a inregistrat o crestere mai mare decat cea a pietei, respectiv de 28%, de la 20,22 milioane lei in primul semestru din 2007, la 25,9 milioane lei in primul semestru din 2008.

Citeste si:

"Rezultatele financiare interimare ale companiei confirma strategia grupului Eureko de a continua investitiile in companiile aflate pe piete cu potential imens de dezvoltare, asa cum este si grupul Interamerican in Romania. Vom continua sa acceleram dezvoltarea segmentelor de sanatate si viata pentru a ne consolida pozitiile detinute in piata pe aceste segmente", a spus Frans van der Ent, director general al Interamerican Insurance Company si membru al consiliului de administratie al Interamerican Pensii.

Grupul olandez Eureko, actionarul majoritar al Interamerican Romania, a afisat prime brute subscrise de 10,8 miliarde euro in primul semestru, in urcare cu 26% fata de acelasi interval din 2007, mai ales din afaceri cu asigurari de sanatate.