In 2007, Eximbank obtinuse un profit net de 52 milioane lei (15,6 milioane euro).

"Eximbank va avea un venit cu 50-60% mai mare fata de sfarsitul anului trecut si speram ca, in aceste conditii, profitul net sa creasca cu 30%", a mentionat Tudor Gabriel Bohalteanu, presedintele bancii, citat de NewsIn.

In acest an, Eximbank a primit fonduri din partea statului de 337,9 milioane lei.

"Banca detine un avantaj care este valabil pana in 2011, de majorare anuala a fondurilor cu jumatate din profitul inregistrat in anul anterior", a mai spus Bohalteanu.

Citeste si:

Ponderea cea mai mare (87%) din totalul finatarilor acordate de Eximbank este destinata firmelor mici si mijlocii (IMM), aproape 11% fiind indreptate catre exportatori, iar restul de 2% sunt finantari acordate autoritatilor publice locale, a mai spus vicepresedintele Eximbank.

Prin activitatea de asigurare desfasurata in cursul anului trecut au fost sustinute exporturi de 132,4 milioane lei si au fost emise 119 limite de credit, incasandu-se prime de asigurare in valoare de 440.000 lei, potrivit raportului anual al bancii.

In 2007, Eximbank a sustinut prin garantiile de export volum de contracte de export de 83,5 milioane lei si a acordat clientilor sai produse si servicii in valoare de peste 500 milioane lei.