Fitch a confirmat, de asemenea, ratingul 'F2' pentru credite pe termen scurt al bancii, ratingul individual 'B/C' si ratingul de suport '2'. Plafonul pentru ratingul de sustinere al bancii a fost confirmat la 'BBB'.

Ratingurile Alpha Bank pentru credite pe termen lung si scurt, ca si ratingul individual reflecta consolidarea pozitiei bancii in sistemul bancar grecesc, profitabilitatea operationala solida si eficienta costurilor, un capital satisfacator si imbunatatirea calitatii activelor.

Calificativele iau in considerare, totodata, si posibilele presiuni asupra calitatii activelor create de extinderea rapida a creditarii pe piata de retail a Greciei, ca si riscurile asociate extinderii rapide in Sud-Estul Europei.

Citeste si:

Banca elena este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara Alpha Bank Romania, cu un portofoliu de credite de 3,54 miliarde euro si depozite atrase de la clienti de 1,34 miliarde euro la jumatatea acestui an.

Grupul Alpha Bank a obtinut un profit net de 414,1 milioane euro in primul semestru din 2008, cu 10,9% mai mare decat cel obtinut in primele sase luni din 2007, pe fondul cresterii activelor cu 5,4%, pana la 57,6 miliarde euro.