Nivelul mediu al estimarilor analistilor pentru castigurile EFG Eurobank din primele trei trimestre a fost de 650 milioane euro.

EFG Eurobank este a doua mare banca din Grecia care raporteaza o incetinire a cresterii castigurilor, din cauza crizei financiare mondiale.

"In pofida conditiilor adverse de pe piata bancara si financiara internationala, care au afectat veniturile grupului din tranzactionare, administrarea activelor si brokeraj, profitul recurent a inregistrat o crestere cu 17,9%, la 560 milioane euro", potrivit unui comunicat al EFG Eurobank.

Grupul, care are afaceri si in Bulgaria, Cipru, Romania, Serbia, Polonia, Turcia si Ucraina, a anuntat ca venitul net din dobanzi a crescut cu 23,1% in primele noua luni, la 1,77 miliarde euro.

EFG Eurobank a mai aratat ca operatiunile sale din tarile europene emergente au evoluat pozitiv, profitul net din regiune triplandu-se, la 135 milioane euro, de la 42 milioane euro in perioada echivalenta din 2007.

Citeste si:

Depozitele clientilor au avansat cu 42,5%, la 46,1 miliarde euro in septembrie 2008, ceea ce a determinat o scadere a raportului dintre credite si depozite la 119,9%, de la 130,1% in septembrie 2007.

EFG a precizat ca depozitele au crescut mai rapid decat creditele de la inceputul anului, "ceea ce a permis ca majorarea creditarii sa fie finantata doar din depozite".

Avansul creditarii a incetinit la o rata anuala de 30,9%, valoarea imprumuturilor ajungand la 56,5 miliarde euro in septembrie, iar 46% din creditele noi contractate in afacra Greciei au provenit din Polonia si Cipru.

In afara de Bancpost, EFG Eurobank mai detine in Romania si alte companii: Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services sau EFG IT Shared Services.