Emporiki Bank a lansat un depozit cu dobanda progresiva in lei, euro si dolari - pentru care plateste dobanzi de pana la 24% pe an pentru economiile in lei si 10% pentru cele in euro - si un depozit cu plata dobanzii in avans, de pana la 11,5% pe an la lei, a anuntat banca.

Pentru clientii depozitului Depozaur cu dobanda progresiva, banca plateste dobanzi de la 8% la 24% pe an pentru economiile in lei, intre 4,2% si 10% anual pentru cele in euro si de la 2% pana la 8% pe an pentru depozitele in dolari.

Depozitul este destinat populatiei si persoanelor fizice autorizate (PFA) si poate fi constituit cu cel putin 500 lei, euro sau dolari pentru o scadenta de 3, 6, 9 sau 12 luni.

Banca nu percepe comision de retragere la maturitate, iar clientul poate opta la scadenta pentru innoirea automata si capitalizarea dobanzii, se arata in comunicat.

"In cazul in care clientii vor sa isi lichideze depozitul inainte de termen, Emporiki Bank va plati dobanda calculata pana la ziua lichidarii, cu ratele dobanzii aferente fiecarei perioade", a spus directorul general al Emporiki Bank Romania, Gerasimos Tsiaparas.

Banca a lansat si depozitul Avantastic, la care plateste dobanda in avans. Acest depozit este accesibil in lei, euro sau dolari si cu aceeasi suma minima de constituire ca si cel cu dobanda progresiva.

Emporiki Bank plateste o dobanda cuprinsa intre 10,5% si 11,5% pe an pentru economiile in lei, intre 4,4% si 5% anual pentru cele in euro si intre 2,5% si 3,3% pe an pentru depozitul in moneda americana, in functie de maturitate, care poate fi de 3, 6, 9 sau 12 luni.

"In cazul in care clientul sparge depozitul inainte de maturitate, el nu va trebui sa restituie dobanda in avans, ci i se va retine automat din suma depusa la constituire", a mai spus Tsiaparas.

Emporiki Bank a intrat pe piata din Romania in 1996, 98,48% din capitalul bancii fiind detinut de grupul elen Emporiki Bank, detinut, la randul sau de grupul francez Credit Agricole. Sucursala opereaza, prin intermediul unei retele de 30 unitati. Emporiki Bank Grecia a fost fondata in 1907 si detine 372 de sucursale in Grecia si 83 de unitati in alte tari.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si