"Vom incepe acum procedurile de informare a participantilor la Bancpost Fond de Pensii. In conformitate cu legile in vigoare, participantii au 90 de zile la dispozitie pentru a decide daca vor sa ramana sau sa se transfere de la fondul ce va fuziona", a declarat directorul general al Eureko Societate de Administrate a Fondurilor de Pensii Private, Besim Jawad.

El a estimat ca tranzactia se va finaliza pana in vara acestui an.

Jawad considera ca fuziunea este un lucru benefic, deoarece "contribuie la consolidarea pietei cu un numar mai mic de jucatori, dar mai puternici".

"Acesata fuziune este foarte importanta pentru noi, fiind o premiera pe piata pensiilor private din Romania si intentionam sa o abordam cu precautie si in conformitate cu normele CSSPP-ului pentru fuziuni", a adaugat Jawad, care sustine ca fuziunea va stabiliza pozitia fondului gestionat de Eureko pe piata.

Citeste si:

Interamerican Pensii avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 6,12% si 246.641 de participanti, in timp ce fondul gestionat de Bancpost avea o cota de piata de 0,58% si 23.242 de participanti.

Dupa valoarea activelor, Interamerican Pensii avea la finalul lui 2008 o cota de piata de 4,93% si active de 41 milioane lei, in timp ce Bancpost avea o cota de piata de 0,54% si si active de 4,5 milioane lei.

In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si au fost deja anuntate doua fuziuni.