BRD Pensii, al zecelea jucator din pilonul III

Arbitrul pensiilor private a autorizat compania BRD Pensii, care gestioneaza al noulea fond de pe pilonul II, sa administreze si un fond de pensii facultative cu grad mediu de risc, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Arbitrul pensiilor private a autorizat si prospectul schemei pentru fondul de pensii facultative BRD Medio.
BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA devine al zecelea administrator autorizat pe pilonul III si va putea, astfel, sa demareze procedurile necesare autorizarii fondului de pensii facultative BRD Medio, cu un grad mediu de risc.

Pana in prezent sunt autorizati noua administratori pe pilonul III - ING Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, OTP Garancia Asigurari, SAI Raiffeisen Asset Management, Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private si Generali Societate de Administrare a Fondurilor de pensii Private SA.

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, estimeaza ca numarul fondurilor de pensii de pe piata pensiilor facultative (pilonul III) va ajunge la 13-15 la sfarsitul acestui an, de la 11 in prezent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri