Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu discount, cu maturitate la 6 luni, in valoare de 1,947 miliarde lei (462 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,04%, usor mai scazut decat cel acceptat la licitatia anterioara.

Finantele au atras aproape dublu fata de suma de 1 miliard lei anuntata initial, iar randamentul maxim acceptat a fost de 11,24% pe an.
Bancile au depus cereri de cumparare de 2,48 miliarde lei (588,8 milioane euro), potrivit NewsIn.

La sedinta similara din 1 iunie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la 6 luni, in valoare de 2,329 miliarde lei ((557 milioane euro), la un randament mediu anual de 11,07%.

Finantele si-au propus sa atraga in luna iunie 7,5 miliarde lei, dupa ce, in primele cinci luni din acest an, au atras 32,8 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finantarea si refinantarea datoriei publice.

In primele patru licitatii din iunie, Finantele au atras peste 6,1 miliarde lei si mai are programata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discont cu scadenta la un an si una pentru obligatiuni pe 3 ani.

Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, in urma acordului de finantare cu Fondul Monetar International. FMI a fixat Romaniei tinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea si maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce spune premierul Orban despre majorarea salariului minim