Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 5,39 milioane lei (1,27 milioane euro), in crestere cu 91% fata de aceeasi perioada a anului trecut, continuand astfel tendinta ascendenta inregistrata in primul trimestru din acest an.
In primele sase luni din 2008, Astra Asigurari inregistrase un profit net de 2,82 milioane lei.

Volumul de prime brute subscrise a crescut cu 62% in primul semestru din acest an, pana la 411,48 milioane lei (97,3 milioane euro). Din acestea, primele subscris pe segmentul de asigurari generale au reprezentat de 408,8 milioane lei, in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada din 2008.

Cele mai importante cresteri (315%) au fost inregistrate pe segmentul de cladiri si bunuri, pana la 107,21 milioane lei.

Astra Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 162 milioane lei pe segmentul de asigurari Casco, in crestere cu 69%, in timp ce pe segmentul de raspundere civila auto (RCA) cresterea a fost de 15%, pana la 100 milioane lei.

Afacerile companiei pe segmentul de asigurari de viata au crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, primele brute subscrise ridicandu-se la 2,7 milioane lei.

Daunele platite de companie au crescut cu 7% in primul semestru, pana la 148,41 milioane lei (de la 139,1 milioane lei in intervalul ianuarie-iunie 2008).

"Obiectivele strategice pe care ni le-am propus pentru 2009 sunt: dezvoltarea liniilor de business de asigurari de viata, sanatate si property si lansarea unor noi produse de viata si de sanatate, continuarea dezvoltarii liniilor de business facultative, dezvoltarea parteneriatelor in regim bancassurance si dezvoltarea unor canale de vanzare noi", a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.

Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului. Potrivit ultimei raportari, Uniqa Int Beteiligungs-Verwaltungs detinea 27% din actiunile companiei.

Astra Asigurari are un capital social de 192,7 milioane lei, divizat in 72,5 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,66 lei.

Capitalizarea Astra Asigurari este de 101,4 milioane lei (24 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,40 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera din 11 septembrie 2008. Titlurile Astra Asigurari se tranzactioneaza la categoria a treia a pietei Rasdaq, sub simbolul ATRA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri