Depozitele bancare si-au continuat avansul si in septembrie, pentru a sasea luna consecutiv, inregistrand o crestere de 0,2%, panala 161,695 miliarde lei, avansul anual al acestora scazand usor la 11,2%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au continuat cresterea in septembrie, urcand cu 0,2% fata de finalul lui august, pana la 161,695 miliarde lei, pe fondul unei majorarii a economiilor in valuta. In luna august, depozitele bancare urcasera cu 1,7% fata de iulie.

Totusi, ritmul anual de crestere a valorii depozitelor atrase de banci a scazut in septembrie la 11,2%, de la 14,2% cat era in august.

Depozitele in lei ale populatiei au scazut cu 1,2%, pana la 59,014 miliarde lei in septembrie fata de luna precedenta, iar avansul anual al acestora a fost de 17,3%.

Pe de alta parte, in septembrie, depozitele in lei ale companiilor s-au diminuat cu 3,5%, pana la 41,6 miliarde lei, insa fata de perioada similara de acum un an soldul acestor depozite s-a redus cu 7,9%.

Depozitele in valutã ale populatiei si companiilor, exprimate in lei, au inregistrat in septembrie o crestere lunara de 4,3%, pana la 61,081miliarde lei. Exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 5% pana la 14,55 miliarde euro. Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 22,2%, iar exprimate in euro au urcat cu 8,7%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri