Depozitele bancare si-au continuat avansul si in septembrie, pentru a sasea luna consecutiv, inregistrand o crestere de 0,2%, panala 161,695 miliarde lei, avansul anual al acestora scazand usor la 11,2%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au continuat cresterea in septembrie, urcand cu 0,2% fata de finalul lui august, pana la 161,695 miliarde lei, pe fondul unei majorarii a economiilor in valuta. In luna august, depozitele bancare urcasera cu 1,7% fata de iulie.

Totusi, ritmul anual de crestere a valorii depozitelor atrase de banci a scazut in septembrie la 11,2%, de la 14,2% cat era in august.

Depozitele in lei ale populatiei au scazut cu 1,2%, pana la 59,014 miliarde lei in septembrie fata de luna precedenta, iar avansul anual al acestora a fost de 17,3%.

Pe de alta parte, in septembrie, depozitele in lei ale companiilor s-au diminuat cu 3,5%, pana la 41,6 miliarde lei, insa fata de perioada similara de acum un an soldul acestor depozite s-a redus cu 7,9%.

Depozitele in valutã ale populatiei si companiilor, exprimate in lei, au inregistrat in septembrie o crestere lunara de 4,3%, pana la 61,081miliarde lei. Exprimate in euro, depozitele in valuta au crescut cu 5% pana la 14,55 miliarde euro. Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 22,2%, iar exprimate in euro au urcat cu 8,7%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
HomeFinders: Nu sunt semnale pentru o prabusire a pietei rezidentiale