Cele mai importante organizatii din industria locala de asigurari vor sa trimita viitorului guvern o scrisoare pentru introducerea deductibilitatii totale in limita a 400 euro pe an, atat pentru angajat, cat si pentru angajator pentru asigurarile de viata, a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.
"Avem o scrisoare foarte bine argumentata pe care o vom trimitem viitorului guvern, impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru introducerea deductibilitatii fiscale totale pentru asigurarile de viata. Nu cred ca facilitatile fiscale vor fi aplicate din 2010, dar speram sa fie introduse din 2011", a explicat Cornelia Coman, care este si vicepresedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Propunerea are ca scop impulsionarea pietei asigurarilor de viata a mai declarat vicepresedintele Uniunii, Cornelia Coman (foto), prezenta la Gala Asiguratori de Top, estimand totodata ca deductibilitatea fiscala sa aiba un impact semnificativ pe segmentul corporate si ca deductibilitatea va functiona similar celei de pe pilonul III al pensiilor private facultative.

"Vrem sa avem scrisoarea finalizata la sfarsitul lui 2009, iar in ianuarie sa avem un plan concret de comunicatre si de lobby", a mai spus Coman.

In primele noua luni din acest an, piata de asigurari de viata a scazut cu 9,6%, pana la 1,2 miliarde de lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri