In decursul lunii noiembrie AIG Pensii, jucator care ocupa a patra pozitie pe pilonul II al pensiilor private obligatorii, a primit avizul Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP) de a modifica actul consitutiv al AIG Fond de Pensii in urma schimbarii denumirii in Alico, arata Buletinul lunar CSSPP.
Potrivit comunicarii nr. 11255 din data de 12.11.2009, CSSPP a avizat modificarea actului constitutiv al AIG Fond de Pensii, ca urmare a schimbarii denumirii in Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat.

Miscarea de rebranding face parte din strategia globala de repozitionare a grupului AIG, care trece printr-un puternic proces de restructurare, reorganizare, Alico (American Life Insurance Company), fiind in urma schimbarilor actionarul majoritar al grupului american.

Grupul financiar AIG a fost salvat de la colaps de guvernul american, prin injectii de capital de aproximativ 180 de miliarde de dolari.

La sfarsitul lunii noiembrie, AIG, care ocupa locul patru in sistemul pensiilor private obligatorii avea 285.169 participanti si 160,78 milioane de lei active in administrare.

Pe piata locala, americanii de la AIG mai detin in Romania si o companie de asigurari de viata (care ocupa locul trei pe piata de profil) si una de asigurari generale.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri