Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat noua conducere executiva a Bancii Carpatica (BCC), dupa ce consiliul de administratie al bancii il numise pe Nicolae Surdu director general si pe George Romeo Ciobanasu director general adjunct.

La inceputul lunii octombrie, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere. Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

La sfarsitul lui octombrie, banca a anuntat ca George Ciobanasu va ocupa din noiembrie functia de director general adjunct.

La mijlocul lunii noiembrie, actionarii Carpatica si-au ales si cei cinci membri care vor face parte din consiliul de supraveghere, pentru un mandat de patru ani: Ilie Carabulea, Ioan Gandila, Doina Toader, Viorel Grigore si Nicolae Petria.

Din conducerea executiva a Bancii Carpatica fac parte Gheorghe Cismaru, Ion Dobrica, Nicolae Surdu si Gheorghe Ciobanasu, dar era nevoie ca ultimii doi sa primeasca avizul BNR.

In primele noua luni din 2009, BCC a inregistrat un profit brut de circa 6 milioane lei, in crestere de patru ori fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor preliminare prezentate recent de banca. In primele noua luni ale acestui an, provizioanele bancii au crescut cu 9,1 milioane lei.

Recent, Banca Comerciala Carpatica a incheiat o majorare de capital, in urma careia a reusit sa stranga 26,82 milioane lei, dupa ce actionarii au subscris 96% din titlurile nou emise in cadrul unei operatiuni necesare pentru asigurarea unei rezistente mai bune la socurile macroeconomice si sistemice.

Astfel, noul capital social al bancii va fi de 228,076 milioane lei, impartit in 2,28 miliarde de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul BCC, iar banca are o valoare de piata de 203,27 milioane lei (48,34 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1010 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere din 16 decembrie.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Adevarata cauza a deprecierii leului: deficitul extern! Cum a evoluat?