Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, sustine ca riscul unei contagiuni in regiunea balcanica provocata de problemele financiare din Grecia este "limitat" doarece bancile grecesti sunt solvabile si au lichiditati suficiente, potrivit Financial Times.

Pe piata bacara din Romania sunt prezente mai multe institutii financiare elene, printre care Alpha Bank, National Bank of Greece, Eurobank EFG, Piraeus Bank, Emporiki, ATEbank si Marfin Bank.

Mugur Isarescu a mai precizat pentru Financial Times ca acordul de sustinere a expunerii semnat de banci la Viena va fi testat acum pentru a treia oara, dupa ce a rezistat caderii sectorului financiar la nivel global si crizei politice din Romania.

Grupurile-mama ale principalelor noua banci cu capital strain cu operatiuni in Romania au semnat, in august 2009, scrisori de angajament pentru mentinerea nivelului expunerii pe Romania si a ratei de solvabilitate a sucursalelor peste 10%.

Bancile trebuie sa isi mentina expunerea pe Romania de la nivelul de la 31 martie 2009 pana la finele lunii aprilie 2011, adica pana la incheierea acordului de finantare externa pe care tara noastra l-a semnat cu Fondul Monetar International.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
In ce domenii este Bulgaria mai buna decat Romania?