Compania Astra Asigurari a demarat campania de asigurari de raspundere civila si profesionala a furnizorilor de servicii medicale si farmaceutice - Malpraxis. Segmentul tinta caruia i se adreseaza acest contract este format din medicii de familie si cei specialisti, personalul medical si farmaceutic cu studiii medii, farmacisti. Totodata, polita poate fi incheiata si de catre unitati sanitare, furnizori de servicii medicale de urgenta si transport sanitar.

Riscurile ce pot fi acoperite prin acest tip de asigurare sunt urmatoarele: prejudiciile pe care medicul (asiguratul) le produce pacientilor sai din imprudenta sau neglijenta in timpul desfasurarii activitatii profesionale, precum si prejudiciile datorate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat.

Asiguratii - medici sau unitati sanitare - sunt scutiti, astfel, de plata sumelor reprezentand despagubiri pentru prejudicii produse din culpa, cum ar fi: vatamare corporala, imbolnaviri, deces al pacientilor, pagube materiale la bunurile pacientilor. Totodata, asiguratul primeste, in baza contractului de asigurare, despagubiri egale cu valoarea cheltuielilor de judecata in procesul civil daca a fost obligat la plata unor despagubiri.