VFS Int. Romania IFN, firma detinuta de divizia de leasing a grupului suedez Volvo, si-a majorat capitalul social cu 119,08 milioane de lei (28 milioane euro), la 190,08 milione de lei, prin aport in numerar al actionarului VFS International AB (Suedia).

Operatiunea a fost insotita de emiterea a 3,38 milioane actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 35,14 lei/titlu, scrie Mediafax.

In urma majorarii, VFS International AB detine 5.409.344 actiuni, reprezentand peste 99,9% din capitalul social al firmei, alaturi de VFS Nordic AB - o actiune.

Volvo Financial Services (VFS) International AB, companie financiara inregistrata in Suedia, face parte din grupul Volvo din anul 2001, furnizand finantari in leasing clientilor constructorului auto, in principal in Europa de Est si in cateva tari din Asia si Africa.

VFS acorda finantare pentru toate diviziile din cadrul grupului, respectiv autocamioane, echipamente de constructii, autobuze, motoare pentru ambarcatiuni si avioane.

Pana in anul 2005, cand a fost infiintata firma locala, achizitiile marca Volvo erau finantate in leasing financiar extern prin VFS International AB.

Anul trecut, VFS Int. Romania IFN a raportat pierderi de 156,42 milioane de lei, comparativ cu un profit brut de 6,67 milioane de lei in 2008, la o cifra de afaceri de 144,44 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si