Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, propus pentru ministrul Finantelor, a declarat, potrivit Mediafax, ca are ca prioritate‚ "continuarea acordului cu FMI, care reprezinta o necesitate pentru Romania".

El a spus ca nu vrea sa prezinte alte prioritati pana nu se finalizeaza procedura de numirea a sa in functia de ministru al Finantelor.
Membrii Colegiului Director al PDL au ales remanierea guvernamentala, cu 40 de voturi "pentru", noua dintre liderii democrat-liberali optand pentru depunerea mandatului, fiind inregistrate de asemenea 10 abtineri.

Premierul Emil Boc a anuntat oficial, joi, remanierea ministrilor Adriean Videanu, Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu si Radu Berceanu si propunerile de inlocuitori ai acestora - Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Ioan-Nelu Botis, Valeriu Tabara, Valerian Vreme si Anca Boagiu.

Cine este Gheorghe Ialomitianu?

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, nominalizat pentru sefia Finantelor, este economist si sustine crearea de locuri de munca sau mentinerea celor existente prin facilitati fiscale si accesul la unele resurse financiare, precum si renuntarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu detine terenuri si case in judetul Brasov, dar nu are credite si nici vreun cont bancar cu exceptia celui pentru card.

Gheorghe Ialomitianu s-a nascut in comuna Bran din judetul Brasov la 14 septembrie 1959. Este casatorit si are un copil.

Ialomitianu este licentiat al Universitatii de Vest din Timisoara si are un doctorat la Universitatea Babes-Bolyai. Are de asemenea, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, mai multe atestate si certificate de competenta profesionala: carnet de expert contabil; carnet de auditor financiar; atestat din partea Institutului International de Administratie Publica din Paris; certificat OECD Viena; atestate din partea Directiei de Control Fiscal Est-Franta si al Directiei de Taxe din Suedia.

In 2006, el a obtinut o diploma de studii academice postuniversitare din partea SNSPA.

Inainte de Revolutie, Ialomitianu a fost, timp de doi ani, economist la Intreprinderea de Scule Rasnov, iar in perioada 1985-1993 a fost profesor la Scoala Comerciala "A. Barseanu" din Brasov. In 1993 si-a inceput cariera universitara ca lector in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, unde incepand din 2008 ocupa functia de conferentiar.

A fost timp de patru ani (1997-2001) director general al D.G.F.P. Brasov, iar apoi, timp de 7 ani, a fost director executiv adjunct in cadrul aceleiasi institutii. Este considerat un apropiat al vicepresedintelui PDL George Scripcaru, potrivit ziarului "Gandul".

Ialomitianu detine si o avere semnificativa. Astfel, el si sotia sa, Liliana, au impreuna sase terenuri intravilane dintre care doua situate chiar in municipiul Brasov. Sotia lui a mostenit, in 2003, un teren de 2.000 de metri patrati in Sacele, un altul de 320 de metri patrati in Sambata de Sus si un teren in orasul Brasov.

La randul sau, Gheorghe Ialomitianu a dobandit un teren in suprafata de peste 1.600 de metri patrati in Bran, printr-o sentinta judecatoreasca din anul 2009. In aceeasi comuna, Bran, Gheorghe Ialomitianu mai are in proprietate o casa de locuit cu suprafata de 102 metri patrati, obtinuta de asemenea in 2009 prin sentinta judecatoreasca. Deputatul PDL mai are un apartament ioar sotia sa are mottenire, din anul 2003, o casa de locuit in Bras9ov in suprafata de 216 metri patrati.

Ialomitianu are de asemenea tablouri in valoare de mai multe zeci de mii de lei semnate de Ilie Boca si Craita Mandra.

El are un cont bancar - card cu suma de aproximativ 19.000 de lei dar nu are alte conturi sau credite bancare.

Sotia sa, Liliana Ialomitianu, a obtinut venituri importante din activitatea sa profesionala. Ea detine de altfel mai multe functii, fiind salariat al SC Ex-cont Consulting, auditor financiar al SC Proiect Brasov SRL, cenzor la SC Energo SA si SC Brasiv SRL, auditor intern la SC Comenergo SA si membru in Consiliul de Administratie al SC Remat SA Brasov, SC Remat SA Bacau, SC Remat SA Mures si SC 3R SA Craiova.
Ialomitianu are 112 luari de cuvant in plen in 52 de sedinte si a initiat 24 de propuneri legislative.

Ialomitianu are un site care mentioneaza, la rubrica "proiecte", "elaborarea unui sistem fiscal si contabil simplificat pentru intreprinderile mici, care sa asigure reducerea poverii administrative, birocratiei si evitarea abuzurilor din partea organelor de control" dar si "modificarea sistemului de alocare a resurselor bugetare atat la nivel national cat si la nivel local prin introducerea finantarii programelor si renuntarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite".

El are ca proiect si elaborarea unui set de masuri pentru relansarea economica, oferind un exemplu in acest sens "reducerea blocajului financiar prin compensarea obligatiilor institutiilor publice cu impozitele datorate de agentii economici catre bugetul de stat; crearea de locuri de munca sau mentinerea celor existente prin facilitati fiscale si accesul la unele resurse financiare".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si