SAI BCR Asset Management a lansat ieri BCR Expert - cel de-al treilea Fond Deschis de Investitii administrat de companie, un fond de investitii cu grad de risc ridicat.

Lansarea BCR Expert a avut loc la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu prilejul ceremoniei de deschidere, de catre Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR, a sedintei de tranzactionare.

BCR Expert va investi, preponderent, in actiuni listate la BVB, dar si in instrumente financiare purtatoare de dobinda, fixa sau variabila, cum ar fi titluri de stat, obligatiuni municipale sau corporative, depozite bancare sau certificate de depozit, ceea ce confera perspectiva unui randament foarte bun al banilor investiti in acest fond. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a avizat, recent, prospectul de emisiune al BCR Expert.

Politica de investitii a BCR Expert va urmari diversificarea portofoliului in vederea dispersiei riscului si a mentinerii unui grad corespunzator de lichiditate. Activitatea de investitii in valori mobiliare va avea un rol important si se va orienta spre emitentii cu potential de crestere economica si de piata, precum si de acordare de dividende , a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

Unitatile de fond pot fi subscrise, in prezent, la sediul BCR Asset Management si, din 19 decembrie, la toate unitatile BCR din tara.

Specialisti din piata de capital estimeaza ca, in 2006, noul fond de investitii lansat de BCR va putea atrage pana la 1500 de investitori.

BCR Expert reprezinta, pentru persoanele fizice si juridice, un instrument de investitie pe termen mediu si lung, ceea ce determina un comision de rascumparare a titlurilor de 10% din valoarea unitatii de fond, daca rascumpararea este solicitata intr-un termen mai mic de 18 luni de zile de la achizitionare si de 0% daca titlurile sint pastrate pe o perioada mai mare de 18 luni de zile.

BCR Expert este cel de-al treilea fond de investitii pe care il administreaza SAI BCR Asset Management, celelalte doua fiind BCR Clasic, care are, in prezent, un activ net de 21,5 milioane lei (RON) si 5.215 investitori, respectiv BCR Dinamic cu un activ de 38,3 milioane lei (RON) si 2199 investitori.

BCR Clasic, fond de obligatiuni cu risc scazut, a inregistrat in acest an o crestere cu 10,49% a valorii unitatii de fond.

BCR Dinamic, fond diversificat, cu risc mediu, a avut o evolutie excelenta, cu o crestere cu 32,53% a valorii unitatii de fond, foarte apreciata de investitori.

In economiile dezvoltate majoritatea investitorilor de capital, persoane fizice, prefera sa lucreze prin intermediul fondurilor de investitii si nu direct pe bursa
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri