BERD a finantat sucursalele din Romania a 3 banci grecesti cu 335 mil. euro

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat mai multe linii de credit pentru subsidiarele bancilor grecesti din mai multe state, printre care si Romania. Bancpost, Piraeus Bank Romania si Alpha Bank Romania au beneficiat de linii de credit in valoare totala de 235 de milioane de euro.

Astfel, BERD va acorda Piraeus Bank Romania o linie de credit in valoare de 90 milioane euro, fonduri destinate finantarii activitatilor economice derulate de companiile din Romania.

Imprumutul va fi pus la dispozitia bancii in doua transe egale si face parte dintr-un acord de finantare mai amplu care include linii de credit in valoare totala de 200 milioane euro si care mai cuprinde subsidiarele Piraeus din Albania si Bulgaria.

BERD a mai semnat trei linii de finantare in valoare totala de 230 milioane de euro pentru filialele grupului Eurobank EFG din Romania, Bulgaria si Serbia in vederea acordarii de imprumuturi intreprinderilor private ce activeaza in cele trei state.

Din noile fonduri BERD, Bancpost va primi 95 milioane de euro, Eurobank EFG Bulgaria AD (Postbank) 75 milioane de euro, iar Eurobank EFG a.d. Beograd 60 milioane de euro.

BERD a semnat si doua linii de credit in valoare totala de 200 milioane euro cu subsidiarele Alpha Bank Group din Romania si Serbia. In cadrul noii finantari de la BERD, Alpha Bank Romania va primi 150 milioane euro si Alpha Bank Serbia 50 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri