Astfel, BERD va acorda Piraeus Bank Romania o linie de credit in valoare de 90 milioane euro, fonduri destinate finantarii activitatilor economice derulate de companiile din Romania.

Imprumutul va fi pus la dispozitia bancii in doua transe egale si face parte dintr-un acord de finantare mai amplu care include linii de credit in valoare totala de 200 milioane euro si care mai cuprinde subsidiarele Piraeus din Albania si Bulgaria.

BERD a mai semnat trei linii de finantare in valoare totala de 230 milioane de euro pentru filialele grupului Eurobank EFG din Romania, Bulgaria si Serbia in vederea acordarii de imprumuturi intreprinderilor private ce activeaza in cele trei state.

Citeste si:

Din noile fonduri BERD, Bancpost va primi 95 milioane de euro, Eurobank EFG Bulgaria AD (Postbank) 75 milioane de euro, iar Eurobank EFG a.d. Beograd 60 milioane de euro.

BERD a semnat si doua linii de credit in valoare totala de 200 milioane euro cu subsidiarele Alpha Bank Group din Romania si Serbia. In cadrul noii finantari de la BERD, Alpha Bank Romania va primi 150 milioane euro si Alpha Bank Serbia 50 milioane euro.