Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania (BT) estimeaza ca va acorda anul viitor credite pentru sectorul medical in crestere cu 20-30% fata de nivelul estimat pentru 2010, de aproximativ 36 milioane euro, a declarat directorul diviziei, Andrei Baican.

"Creditele acordate pentru sectorul medical au crescut in primele trei trimestre cu 20% fata de perioada perioada similara a anului trecut. Vrem sa crestem in continuare cu un procent similar, si in 2011", a spus Baican, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, cresterea va fi determinata printre altele de subfinantarea sistemului public de sanatate care ii determina pe pacienti sa caute unitatile medicale private.

"Aceasta crestere pe care o estimam este determinata de faptul ca avem o echipa care abordeaza direct persoanele din domeniu si le ofera produse specifice. De asemenea, alti factori de influenta sunt slaba finantare a sistemului public de sanatate, care ii determina pe medici sa se indrepte catre investitiile private si sa isi faca propriul cabinet, dar si investitiile reduse realizate pana acum in domeniu", a explicat Baican.

El a adaugat ca principalele investitii pentru care medicii apeleaza la imprumuturi sunt destinate achizitionarii de echipamente si de spatii pentru dezvoltarea de unitati medicale.

Valoarea medie a creditelor din sistemul medical se ridica la aproximativ 150.000 lei.

Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania a fost lansata in anul 2007 si are o echipa formata din 80 de specialisti din domeniul bancar si medical. Banca Transilvania are in prezent peste 21.000 de clienti medici si cabinete medicale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BT pregateste un pachet de aplicatii mobile interconectate
Setari Cookie-uri