Studiul cu privire la evolutia pretului asigurarii RCA in perioada decembrie 2009 si decembrie 2010, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, releva faptul ca aceasta este cea mai vizibila scadere a tarifelor inregistrata pe acest segment al produselor de asigurare.

In cazul asigurarilor RCA incheiate pe 6 luni, reducerea de pret este mai mica, ajungand pana la 66 lei. Asadar, o masina cu o capacitate cilindrica de 1.400 de centimetri cubi poate fi asigurata cu o economie de 102 lei, in timp ce polita RCA pentru una cu motor de 1.800 de centimetri cubi, poate fi cu 182 lei mai ieftina.

„Cu toate ca finalul anului 2010 a adus reduceri semnificative de tarife pentru politele RCA, estimam ca anul urmator preturile ar putea creste cu cel putin 10-20% chiar din primul trimestru, avand in vedere evolutia cursului mediu de schimb si a inflatiei, dar mai cu seama avand in vedere amploarea pe care o iau daunele morale in piata de asigurari din Romania. De aceea este foarte important pentru clienti sa profite acum de aceste preturi, mai ales la polita pe 12 luni, unde se poate economisi cel mai mult”, a declarat Victor Sraer, director general Otto Broker.

Citeste si:

Pe segmentul de persoane fizice, analiza a fost efectuata pe baza preturilor minime pentru fiecare categorie de capacitate cilindrica a motorului, luandu-se in considerare un asigurat fara daune, cu varsta de peste 30 de ani.

De asemenea, in cazul autovehiculelor aflate in proprietatea persoanelor juridice, a fost inregistrata o scadere a pretului mediu al politei RCA. Astfel, o polita RCA pe un an este cu pana la 131 lei mai ieftina, in timp ce polita pe 6 luni vine cu o economie de 65 lei. Daca un client asigura acum o masina cu 1.800 centimetri cubi pe 12 luni, polita RCA este cu 98 lei mai ieftina fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Otto Broker este unul dintre cei mai importanti jucatori independenti de pe piata brokerajului de asigurari din Romania, in timp ce asigurareamasinilor.ro este un portal care isi propune sa ofere soferilor toate informatiile necesare despre sistemul de asigurari, modificarile care i se aduc, precum si despre solutiile pe care le au la dispozitie in cazul producerii unui eveniment rutier.