ING Pensii SAFPAP, fondul de pensii administrat privat de ING, detinea active nete de 1,69 miliarde de lei la sfarsitul anului 2010, in crestere cu 81% fata de nivelul inregistrat in anul precedent, a anuntat compania.
La sfarsitul anului 2009, valoarea activelor nete administrate de societate a fost de 937,97 milioane de lei.

„2010 a fost pentru sistemul privat de pensii un an de continuare a cresterii si consolidarii. Reglementarea Fondului de Garantare, ofera participantilor o garantie in plus, adugandu-se numeroaselor elemente de siguranta deja existente. In acelasi timp, cresterea contributiei la 3% din venitul lunar brut si initierea demersurilor de integrare in sistem a angajatilor din structurile de aparare sunt decizii cu impact pozitiv asupra sistemului si, implicit, asupra celor peste 5,2 milioane de participanti actuali si a celor care vor adera in viitor”, a declarat Marius Popescu (foto), director general al ING Pensii SAFPAP.

Cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lui 2010 era de 39,19% (sursa: CSSPP) din piata pensiilor private obligatorii.

La aceeasi data, ING avea 1.656.650 clienti in Pilonul II, dintre care 95,7% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem (sursa: CSSPP). In ultimul an, procentul de conturi goale inregistrat de ING a scazut, de la 5,5% in 2009 la 4,2% la sfarsitul anului trecut.

Performanta anualizata a investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING de la lansare pana la 31 decembrie 2010 a fost de 17,16%, fata de 15,2% cat a fost randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private si leasing prin ING Bank Romania, ING Lease, ING Asigurari de Viata si ING Pensii SAFPAP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri