Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel mondial, cu aproximativ 600 de milioane de utilizatori, a cumparat Beluga, o companie care ofera un serviciu de mesagerie pe telefoanele mobile, potrivit unui anunt de pe site-ul Beluga, scrie publicatia Computerworld.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Aplicatia permite grupulor de prieteni sa comunice intre ei printr-o aplicatie gratuita ce este disponibila pe terminalele iPhone ori pe cele bazate pe sistemul de operare Android.

Inca nu se stiu care sunt planurile Facebook in ceea ce priveste Beluga si cei trei fondatori ai companiei (care au lucrat anterior la Google), insa acestea vor fi dezvaluite in saptamanile urmatoare.

In ultimul timp, reteaua de socializare a devenit tot mai activa pe segmentul smartphone-urilor, compania colaborand la crearea mai multor modele de telefoane branduite Facebook cu producatori HTC sau compania briatanica INQ Mobile.

Mobilitatea este din ce in ce mai importanta pentru Facebook, avand in vedere ca in jur de 250 de milioane de utilizatori acceseaza site-ul de pe dispozitive mobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si