Cel mai mare site de licitatii online, eBay, a inregistrat in trimestrul patru al anului trecut vanzari totale ce depasesc 1,3 miliarde de dolari, ceea ce se traduce printr-o crestere de 42% comparativ cu 2004, potrivit BBCNews.

Aceste rezultate au fost impulsionate de cresterea vanzarilor pe doua dintre cele mai mari piete unde eBay este prezent, Statele Unite si Germania.

Totodata, profitul net al companiei a sporit cu 45 de procente in perioada mentionata, pana la nivelul de 279,2 de milioane de dolari. Pentru acest an, gigantul eBay preconizeaza venituri totale cuprinse intre 5,7 si 5,9 de miliarde dolari conform reprezentantilor companiei.

Rajiv Dutta, directorul financiar al companiei ce detine eBay, a declarat ca in cel de al patrulea trimestru, afacerea a mers foarte bine si asta pentru ca numarul punctelor slabe ale siteului s-au diminuat.

De-a lungul anului trecut, eBay s-a dezvoltat printr-o serie de achizitii strategice. Astfel, in vara lui 2005 a achizitionat in schimbul sumei de de 620 de milioane de dolari un site specializat in compararea ofertelor magazinelor online, Shopping.com. Mai mult, in luna decembrie, eBay a preluat compania furnizoare de servicii de telefonie prin Internet Skype, tranzactia fiind estimata la aproximativ 4,1 miliarde de dolari. Aceasta achizitie a reprezentat cea mai mare actiune de extindere a siteului, de la infiintarea companiei, in urma cu zece ani.

In ultimul timp, gigantul comertului online si-a indreptat atentia si catre piata de profil din Romania, primul pas fiind desemnarea unui reprezentant eBay pentru tara noastra si Bulgaria.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Editie istorica ecomTEAM: GM-ul regional al eBay, in Romania