Comertul de pe terminale mobile in Romania este inca extrem de redus, doar 1% dintre cei 2,5-3 mil. de utilizatori de smartphone-uri cumparand de pe mobil, conform lui Pavol Magic, head of communication al Etarget.

In Ungaria, ponderea celor ce cumpara de pe mobile este de 2% in timp ce in Polonia aceasta atinge 55%.

“Polonia este lider detasat in regiune, desi in acea tara penetrarea iPhone-urilor este mult mai redusa ca in Romania”, spune Magic.

Totodata, Romania este a sasea tara in lume ca rata de folosire a browserului Opera Mini, in conditiile in care penetrarea cartelelor de telefonie mobila este de 133% in tara.

Cele mai accesate site-uri in Romania de pe mobile sunt Google.com, Yahoo.com si www.facebook.com.

In luna aprilie, cei mai multi romani au intrat pe Internet de pe Nokia C3, Nokia 2700c, Nokia 5130 XpressMusic. Apple iPhone se situeaza pe pozitia a cincea.

“Exista potential mare pentu marketeri pe segmentul de varste 35-64 de ani unde producatorii de aplicatie nu se inghesuie sa intre – tocmai de aceea concurenta este mai redusa si deci oportunitati mai ridicate”, mai spune Pavol Magic, prezent la Mobile Marketing Conference.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri