IBM a anuntat recent ca Gap Inc., cel mai mare lant de magazine de imbracaminte din lume, a ales IBM ca furnizor de servicii pentru infrastructura sa de tehnologia informatiei.

Contractul, semnat pe o perioada de 10 ani si estimat la 1,1 miliarde de dolari, va furniza companiei Gap Inc. servicii IT in ceea ce priveste mainframe-urile, serverele, retelele si produsele hardware si software pentru toate magazinele si sediile sale din America de Nord.
IBM a colaborat indeaproape cu Gap Inc. pentru a dezvolta un server virtualizat si o strategie pentru o platforma de stocare menite sa se adapteze usor la variatiile pietei.

"IBM este lider mondial in servicii de infrastructura si un partener de lunga durata al companiei Gap Inc.", a declarat Michael Tasooji, coordonatorul departamentului de IT si vicepresedintele executiv al Gap Inc. "Oferirea de capabilitati care sa sprijine afacerile noastre, sa ne ofere avantaje competitive si sa serveasca interesele clientilor reprezinta principalele prioritati ale companiei noastre. Transferarea operatiunilor de infrastructura IT catre IBM ne permite sa furnizam si sa implementam mai repede aceste solutii".

Pentru a putea imbunatati serviciile oferite clientilor lantului de magazine, IBM va oferi capabilitatile sale de lucru in retea celor peste 2.850 de sedii ale Gap din America de Nord. IBM va furniza tehnologia si expertiza de integrare necesare pentru ca magazinele sa poata adopta o retea wireless de ultima generatie.

Totodata, IBM va consolida sistemele IT ale Gap Inc., punand la dispozitia companiei resursele sale pentru a sprijini operatiunile la nivel mondial ale acesteia.

Ca parte a acestui contract, Gap Inc. va avea acces la un Centru de Inovatie al IBM, care inglobeaza expertiza companiei din diverse domenii si cunostintele sale in ceea ce priveste industria de retail si alte industrii.

"IBM intelege principiile tehnologice si de afaceri care propulseaza industria de retail," a declarat Bob Zapfel, manager general al diviziei IBM de servicii de tehnologia informatiei pentru continentele americane. "Suntem nerabdatori sa extindem parteneriatul cu Gap Inc., unul dintre cele mai mari si mai cunoscute lanturi de magazine de imbracaminte din lume".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Elysian Software oferă antreprenorilor gratuit aplicația PontajOK
Setari Cookie-uri